HTML

gyuriEATs

Gastro blog.....de NAGYON más szemmel mint ahogyan a szakértők csinálják. Én csak jókat szeretek enni.....

Friss topikok

Linkblog

ZÓNA avagy "kezeket fel, ide a pénzt"

2013.01.14. 00:00 gyuriEATs

Gondolkoztam, hogy érdemes-e egyáltalán erről a valamiről irni és aztán mégiscsak úgy döntöttem, hogy kell erről a jelenségről beszélni ami a magyar gasztró világot fojtogatja mert hát mi lenne ez ha nem fojtogatás ahol olyanok szentelik fel önnön magukat akiknek erre semmilyen reális okuk nem lenne. 

Itt van ez az új Baldaszti remek aminek a neve Zóna.  Úgy fest most már oda jutottunk a hazai gasztró világban mint a kortárs képzőművészetben amikor valakik csak azért rajonganak egy vászonra festett 3 piros pontért mert azt senki más nem érti. Hát igen. A Zóna érthetetlen és értelmezhetetlen még akkor is ha sokan ezt nem merik bevallani. Azaz (és itt most sajnos muszáj vulgaritásban kitörnöm)...a szar az bizony szar még akkor is ha nagyon drága.

Az ugye már mégis csak nagyon tréfás hogy egy étteremnek az az egyetlen koncepciója, hogy nagyon kicsik az adagok...de viszont irtó drágán adják. És akkor lassan mondom, hogy mindenki jól értse: előételnél kisebb adagok 2900-4000 forint közötti árakon. A felszolgáló még azt a sületlenséget is megpróbálta lenyomni a torkunkon hogy azért ilyen kicsik az adagok, hogy egy ember többet is meg tudjon próbálni. Komoly?? Ennyire hülye a vendég?

Huszár Krisztián a chef. Állitólag tudnom kellene hogy Ő kicsoda. Nem tudom és marhára nem is érdekel. Iszonyatosan érdektelen hogy hol stázsolt és az sem érdekel, hogy melyik piacra jár reggel saját maga vásárolni. Az érdekel amit letesznek elénk az asztalra és ez bizony tegnap (JAN12 Szombat) rém közepes volt. Amikor megkérdeztem a felszolgálónkat hogy miért úszik minden főételünk valami lében erre az volt a válasz hogy ez a chef egyik "névjegye". Most komolyan??? Névjegy??? Ki ez a chef hogy névjegyet tesz a kajámba?  De azért ez mégiscsak arcátlan egy kicsit. Nem? Névjegy?

Na most az is egy érdekes névjegy amikor az egyik főétel egy Szt.Jakab kagyló és abban a tálban egyetlen kis árva kagyló fekszik persze valami lében viszont ezért 3500 forintot elkérnek. Igen. Névjegy a javából. 

Ez egy olyan étterem névjegye ahol "kirabolják" a vendéget miközben a minőségre és a drága alapanyagokra hivatkoznak.Ez egy olyan étterem névjegye ahol semmilyen tisztelet nincs a vendég iránt. Ez egy olyan étterem névjegye ahol a szerénytelenség,a chef kivagyisága és a vevő totális hülyének nézése párosul egészen ritka módon. Ez egy olyan étterem ami az 1 éves születésnapját sem fogja megérni.

Jönnék még ide? Nem.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurieats.blog.hu/api/trackback/id/tr615016756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.14. 15:46:16

Egy jakabkagylóért némi szósszal tényleg necces 3500 Ft... a séf előtte a Mákban volt, ott is elképesztően kis adagokat adtak drágán, de van egy szűk kör, aki különlegeset akar és hajlandó fizetni érte... ezeket a helyeket leginkább ebédidőben érdemes kipróbálni, a menü olcsóbb...
Magam kedvelem a modernet és a hagyományost is, nem kedvelem a miniatűr adagokat - ezért a Kistücsökkel kapcsolatos ellenérzéseidet viszont nem tudom hová tenni. Ők nem vádolhatók túlhajtott modernitással és éhenhalasztással, még az árak se szálltak (f)el nagyon. Azt a borsos tokányt pl. kóstoltam, nem volt klasszikus darab, de igen finom volt. Miért olyan nagy baj az, ha nem apróra vágott húst adnak tokányként?

gyuriEATs 2013.01.14. 22:21:59

De a baj az hogy nem különleges. Azért mert valami pici még nem különleges.
süti beállítások módosítása